Celler Genium

Conegui el nostre celler i vinyes

Genium Celler neix l’any 2002 quan sis famílies amb llarga tradició en el cultiu de vinyes al municipi de Poboleda (Priorat), decideixen unir esforços per elaborar un vi de qualitat amb el raïm dels seus propis cultius i sota la supervisió de l’enòloga Roser Amorós.

Las personas

Las pesonas 2

El celler està instal·lat als baixos d’una casa al centre del poble, la qual va ser el primer assentament dels monjos cartoixans d’Scala Dei.

Tot i ser un celler petit, a les seves instal·lacions s’han utilitzat les últimes novetats en tecnologia: dipòsits d’acer inoxidable especials amb més diàmetre per afavorir les aromes del producte, dipòsits de diferents capacitats (de 500 a 1.000 litres) per poder fermentar cada tipus de raïm i partida de cada finca en el seu òptim estat de maduració, equip de fred per poder controlar la temperatura de fermentació i de criança i taula de selecció d’entrada de raïms.

Per a l’envelliment només s’utilitzen bótes de roure francès de 225 litres procedents de la zona d’Alier.

El Celler

El Celler

Les vinyes són totes de propietat dels socis de Genium Celler, la majoria de garnatxa i carinyena, en menor part de merlot, sirà i cabernet sauvignon per als vins negres; Pedro Ximénez i garnatxa blanca per als vins blancs.

Part d’aquestes finques són de costers, plantades entre 1910 i el 1980 amb produccions molt baixes per cep. Altres estan plantades en terrasses des dels anys 80 fins a l’actualitat.

Gran part d’aquestes finques són les conegudes a la zona com costers, (terreny amb inclinació de 45 graus), que van ser plantades entre 1910 i 1970, aproximadament. En aquests casos la seva producció no excedeix d’uns 500 grams per cep.

Una part important de la producció està declarada i reconeguda pel CCPAE (Consell Català de la Producció Ecològica), elaborant un vi ecològic.
La filosofia de treball a les vinyes és produir raïms exclusivament per als vins de Genium Celler, dedicant els nostres esforços a produir vins amb la màxima qualitat.

Seguim cultivant les vinyes velles de costers, tot i els seus baixos rendiments i els elevats costos, a les plantacions en terrasses d’emparrat i/o en vas, es fa poda curta per reduir la producció, podes en verd, amb aclariment de raïms, sempre buscant un raïm d’alta qualitat i forta mineralització.

Foto vinyes

Fotos vinyes

Fotos vinyes

Fotos vinyes